Tento recept na kapustový šalát Cézar bude perfektnou prílohou k akémukoľvek jedlu, vrátane špeciálnych príležitostí. Ak si tento kelový šalát Cézar obložíte chrumkavým cícerom a avokádom nakrájaným na kocky, budete mať skvelý zdravý obed.
Suroviny
- 1 zväzok kučeravého kelu (zbavený stoniek)
- 1 lyžička extra panenského olivového oleja
- morská soľ
- 5 šálok nakrájaného rímskeho šalátu
- vegánsky dresing Caesar
- 1 šálka domácich krutónov
- vegánsky parmezán
- pečený cícer (voliteľné)
- 1 avokádo nakrájané na kocky (voliteľné)
Postup
- Kučeravý kel natrhajte na kúsky a vložte do veľkej misy. Pokvapkajte olivovým olejom a posypte štipkou soli. Rukami masírujte listy, kým nezvädnú.
- Pridajte rímsku kapustu a premiešajte. Pokvapkajte polovicou dresingu a opäť premiešajte.
- Preneste do servírovacej misy a posypte krutónmi a parmezánom. Podľa potreby pridajte ďalší dresing, opečený cícer a avokádo a podávajte.