Karfiolové krídelká Buffalo – recept

MagazínPrílohySnacky a predjedlá

Tieto karfiolové krídla z karfiolu sú neodolateľnou prílohou alebo občerstvením pre hostí. Majú lahodné chrumkavé okraje a úžasnú pikantnú, štipľavú chuť.

Ingrediencie

  • ⅔ šálky hladkej múky
  • ¼ šálky kukuričného škrobu
  • 1 lyžička cesnakového prášku
  • 1 lyžička cibuľového prášku
  • 1 lyžička papriky
  • ½ lyžičky morskej soli
  • ¾ šálky vody
  • 1 hlava karfiolu, rozobratá na veľké ružičky
  • buffalo omáčka, na potretie
  • vegánsky dresing, na namáčanie, voliteľné

Postup

  1. Predhrejte rúru na 220 °C a vyložte dva veľké plechy papierom na pečenie.
  2. Vo veľkej mise zmiešajte múku, kukuričný škrob, cesnakový prášok, cibuľový prášok, papriku a soľ.
  3. Pridajte vodu a šľahajte do hladka. Pridajte karfiol a premiešajte, aby sa obalil.
  4. Ružičky karfiolu vyberte z cesta a nechajte prebytočné cesto odkvapkať späť do misy. Rozložte ho v jednej vrstve na pripravené plechy a pečte 10 minút.
  5. Pomocou špachtle opatrne obráťte ružičky. Pečte ďalších 10 minút a vymieňajte plechy na mriežkach.
  6. Vyberte karfiol z rúry a potrite ho trochou buffalo omáčky. Pečte ďalších 12 až 15 minút, alebo kým karfiol nie je tmavý a na okrajoch chrumkavý.
  7. Vyberte z rúry a potrite ďalšou buffalo omáčkou. V prípade potreby podávajte s vegánskym dresingom na namáčanie.

© 2024 Vegan.sk | Nakódoval Leoš Lang