Ak hľadáte najrýchlejší a najjednoduchší recept na vegánske vafle – hotové od začiatku do konca za menej ako 30 minút – našli ste ho. Cesto sa pripravuje z bežne dostupných surovín len v jednej miske a môžete použiť akýkoľvek typ vaflovača.
Suroviny
- 2 šálky hladkej múky
- 2 lyžice kryštálového cukru
- 1 lyžica prášku do pečiva
- 1/2 lyžičky soli
- 1/4 lyžičky sódy bikarbóny
- 1 a 3/4 šálky nesladeného rastlinného mlieka
- 1/4 šálky rozpusteného panenského kokosového oleja
- 1 lyžička vanilkového extraktu
Postup
- Do veľkej misy dajte 2 šálky hladkej múky, 2 lyžice kryštálového cukru, 1 lyžicu prášku do pečiva, 1/2 lyžičky kuchynskej soli a 1/4 lyžičky sódy bikarbóny a premiešajte.
- Pridajte 1 a 3/4 šálky rastlinného mlieka, 1/4 šálky rozpusteného kokosového oleja a 1 čajovú lyžičku vanilkového extraktu. Miešajte len dovtedy, kým sa zmes nespojí a nezostanú v nej veľké hrudky.
- Rozohrejte vaflovač podľa pokynov výrobcu na vysokú alebo stredne vysokú teplotu a potrite ho rozpusteným kokosovým olejom alebo sprejom na varenie.
- Pridajte množstvo cesta odporúčané výrobcom a pečte, kým vafle nie sú zlatohnedé.
- Vyberte vaflu z vaflovača a zopakujte prípravu so zvyšným cestom, pričom pred každou vafľou potrite vaflovač väčším množstvom oleja.
- Ak vafle nejete hneď, udržujte ich teplé v rúre s teplotou 200 °C.