Pohostite celú rodinu našimi singapurskými rezancami. Sú zdravé a vegánske, takže sú ideálnou prílohou k čínskym jedlám, ale výborné sú aj len tak samotné.
Ingrediencie
- 200 g ryžových rezancov
- 1 lyžica jemného karí
- ¼ lyžičky kurkumy
- 1 lyžička práškového cukru
- 1 lyžica sezamového oleja
- 2 a ½ lyžice sójovej omáčky
- 1 lyžica slnečnicového alebo rastlinného oleja
- 1 cibuľa nakrájaná na plátky
- 1 paprika nakrájaná na plátky (my sme použili ½ zelenej a ½ oranžovej)
- 200 g fazuľových klíčkov
- 1 červená paprika, nakrájaná na plátky (nepovinné)
Postup
- Uvarte vodu v kanvici a vložte rezance do veľkej panvice alebo misy. Zalejte dostatočným množstvom prevarenej vody, aby boli rezance zakryté, a zatlačte ich pod vodu, aby rovnomerne zmäkli. Odstavte na 5 až 10 minút, kým rezance úplne nezmäknú.
- V miske zmiešajte karí, kurkumu, cukor, sezamový olej, sójovú omáčku a 1 lyžicu vody.
- Wok rozohrejte na vysokú teplotu. Pridajte slnečnicový olej, cibuľu a korenie. Za stáleho miešania smažte 3-4 minúty, kým nezmäkne a nezačne miestami hnednúť.
- Rezance sceďte a pridajte do panvice spolu so omáčkou a fazuľovými klíčkami. Smažte ďalšie 3-4 minúty, pričom všetko premiešajte s omáčkou, kým nie je horúca. Upravte dochutenie, môžete pridať trochu viac sójovej omáčky alebo cukru a ak máte radi pikantnejšie, posypte chilli.