Teplému čapátí s obľúbeným kari neodoláme. Táto tradičná indická príloha je jednoduchšia, ako si myslíte, a vyžaduje len niekoľko ingrediencií.
Suroviny
- 140 g celozrnnej múky
- 140 g hladkej múky plus ďalšia na posypanie
- 1 lyžička soli
- 2 lyžice olivového oleja plus ďalšie na vymastenie
- 180 ml horúcej vody alebo podľa potreby
Postup
- Vo veľkej miske zmiešajte múku a soľ. Drevenou lyžicou vmiešajte olivový olej a toľko vody, aby vzniklo vláčne cesto, ktoré je pružné, ale nelepí sa.
- Cesto hnetieme na ľahko pomúčenej doske 5-10 minút, kým nie je hladké.
- Rozdeľte ho na 10 kusov, alebo menej, ak chcete väčšie chleby. Každý kúsok vyvaľkajte do guľôčky. Nechajte niekoľko minút odpočívať.
- Rozpáľte panvicu na strednom ohni a zľahka ju vymastite. Na mierne pomúčenej ploche rozvaľkajte pomocou pomúčeného valčeka guľky cesta na veľmi tenkú placku.
- Keď sa z panvice začne dymiť, položte na ňu čapátí.
- Pečte, kým sa na spodnej strane neobjavia hnedé škvrny, asi 30 sekúnd, potom obráťte a pečte na druhej strane.
- Položte čapátí na tanier a udržiavajte v teple, kým budete pripravovať zvyšné.