Recept na hrnčekový koláč

Vegánske recepty

Upečte si jednoduchý vegánsky hrnčekový koláč v mikrovlnnej rúre – môžete ho mať hotový za menej ako 10 minút a uspokojiť tak chuť na jedlo. Podávajte s kopčekom zmrzliny bez mlieka.

Ingrediencie

  • 3 lyžice bezmliečneho mlieka (napríklad ovsené mlieko)
  • štipka citrónovej kôry
  • 1 lyžička citrónovej šťavy
  • 1 lyžica slnečnicového oleja
  • 4 lyžice hladkej múky
  • 2 lyžice práškového cukru
  • štipka sódy bikarbóny
  • 4 čerstvé alebo mrazené maliny
  • kokosový krém alebo zmrzlina bez mlieka (na podávanie)

Postup

  1. Mlieko nalejte do hrnčeka vhodného do mikrovlnnej rúry, pridajte citrónovú kôru a šťavu a nechajte 2-3 minúty odstáť.
  2. Mlieko by malo byť trochu zrnité, akoby sa rozdelilo.
  3. Vmiešajte slnečnicový olej, múku, cukor a sódu bikarbónu.
  4. Vidličkou poriadne vymiešajte do hladka.
  5. Vsypte maliny a ohrievajte ich v mikrovlnnej rúre na najvyššom stupni 1 minútu a 30 sekúnd, alebo kým sa nenafúknu a nerozvaria.
  6. Podávajte s kokosovým krémom alebo kopčekom zmrzliny bez mlieka, ak máte radi.

© 2024 Vegan.sk | Nakódoval Leoš Lang