Tento recept na vegánske hamburgery z čiernych fazúľ si zamilujete. Ich príprava je rýchla, jednoduchá a navyše sú mimoriadne chutné.
Suroviny
- olej v spreji na varenie
- 1 plechovka čiernej fazule
- ½ zelenej papriky (nakrájanej na kúsky)
- ½ cibule (nakrájanej na mesiačiky)
- 3 strúčiky cesnaku
- náhrada vajce
- 1 lyžica čili prášku
- 1 lyžica rasce
- 1 lyžička thajskej chilli omáčky alebo pálivej omáčky
- ½ šálky strúhanky
Postup
- Predhrejte gril na vysokú teplotu a ľahko ho potrite olejom v spreji na pečenie.
- Prepláchnutú a scedenú čiernu fazuľu roztlačte vidličkou v stredne veľkej miske, kým nie je hustá a kašovitá.
- Papriku, cibuľu a cesnak nasekajte nadrobno v kuchynskom robote. Nasekanú zeleninu vmiešajte do roztlačenej fazule.
- V malej miske zmiešame náhradu vajce, chilli prášok, rascu a chilli omáčku. Pridajte k roztlačenej fazuli a premiešajte. Primiešajte strúhanku, kým zmes nie je lepkavá a drží pohromade.
- Zmes rozdeľte na štyri placky a položte na gril.
- Grilujte na predhriatom grile približne 8 minút z každej strany.
- Podávajte horúce v hamburgerovej žemli s obľúbenou zeleninou.