Táto jednoduchá vegánska verzia francúzskych toastov sa najlepšie podáva zlatohnedá a potretá javorovým sirupom s čerstvým ovocím. Perfektný rastlinný brunch.
Ingrediencie
- 3 lyžice javorového sirupu
- 150 g čučoriedok,černíc, malín alebo iného drobného ovocia
- 2 lyžice hladkej múky
- 2 lyžice mletých mandlí
- 2 lyžičky škorice
- 200 ml ovseného alebo ryžového mlieka
- 1 lyžica zlatého kryštálového cukru
- 1 lyžička vanilkového extraktu
- 6 plátkov hrubého bieleho chleba
- hroznový olej na vyprážanie
- práškový cukor na posypanie
Postup
- Jemne zohrievajte javorový sirup a čučoriedky v hrnci, kým bobule nezačnú pukať a púšťať šťavu, a potom ich odložte na stranu.
- V plytkej miske spolu vyšľahajte múku, mandle, škoricu, mlieko a vanilku.
- Na panvici rozohrejte trochu oleja.
- Namočte plátok chleba do mliečnej zmesi, oklepte z neho prebytočné množstvo a opečte ho z oboch strán, až kým nezhnedne a na okrajoch nechrumká.
- Krajce udržujte teplé v rúre pri nízkej teplote, kým budete pripravovať zvyšok chleba.
- Podávajte s čučoriedkami a posypané práškovým cukrom.