Recept na vegánske francúzske toasty

DezertyRaňajkySnacky a predjedláVegánske recepty

Tieto vegánske francúzske toasty sú pripravené bez vajec. Je v nich použité vanilkové mandľové mlieko, prosná múku, lahôdkové droždie, škorica, muškátový oriešok a veľa javorového sirupu. Veľmi chutné sú z chleba ciabatta.

Suroviny toasty

  • 6 plátkov jednodňového chleba ciabatta
  • 1 šálka mandľového mlieka
  • 1 lyžica javorového sirupu
  • 2 lyžice prosnej múky (alebo špaldovej či celozrnnej)
  • 1 lyžica lahôdkového droždia
  • 1 lyžička škorice
  • ¼ lyžičky mletého muškátového orieška
  • malá štipka soli
  • kokosový olej na panvicu

Na servírovanie

  • práškový cukor
  • vegánske maslo
  • javorový sirup
  • čerstvé ovocie

Postup

  1. V malej miske zmiešajte mandľové mlieko, javorový sirup, múku, lahôdkové droždie, škoricu, muškátový oriešok a soľ.
  2. Chlieb nakrájajte na plátky, vložte do plytkej misky (s bočnými stranami) a zalejte zmesou.
  3. Kúsky chleba nadvihnite alebo otočte, aby ste sa uistili, že sú obe strany rovnomerne pokryté.
  4. Na veľkej panvici na strednom ohni rozohrejte kvapku kokosového oleja.
  5. Keď je panvica rozpálená, pridajte plátky chleba a z každej strany ich opekajte niekoľko minút, kým nezískajú zlatohnedú farbu.
  6. Podávajte s práškovým cukrom, trochou vegánskeho masla, javorovým sirupom a čerstvým ovocím.

TIP: Je veľmi dôležité, aby ste si zaobstarali dobrý pevný chlieb. Nepoužívajte slabý sendvičový chlieb, inak budú vaše francúzske toasty rozmočené.

Lahôdkové droždie nie je to isté ako droždie na pečenie.

IngrediencieRecept

© 2024 Vegan.sk | Nakódoval Leoš Lang