Tieto vegánske francúzske toasty sú pripravené bez vajec. Je v nich použité vanilkové mandľové mlieko, prosná múku, lahôdkové droždie, škorica, muškátový oriešok a veľa javorového sirupu. Veľmi chutné sú z chleba ciabatta.
Suroviny toasty
- 6 plátkov jednodňového chleba ciabatta
- 1 šálka mandľového mlieka
- 1 lyžica javorového sirupu
- 2 lyžice prosnej múky (alebo špaldovej či celozrnnej)
- 1 lyžica lahôdkového droždia
- 1 lyžička škorice
- ¼ lyžičky mletého muškátového orieška
- malá štipka soli
- kokosový olej na panvicu
Na servírovanie
- práškový cukor
- vegánske maslo
- javorový sirup
- čerstvé ovocie
Postup
- V malej miske zmiešajte mandľové mlieko, javorový sirup, múku, lahôdkové droždie, škoricu, muškátový oriešok a soľ.
- Chlieb nakrájajte na plátky, vložte do plytkej misky (s bočnými stranami) a zalejte zmesou.
- Kúsky chleba nadvihnite alebo otočte, aby ste sa uistili, že sú obe strany rovnomerne pokryté.
- Na veľkej panvici na strednom ohni rozohrejte kvapku kokosového oleja.
- Keď je panvica rozpálená, pridajte plátky chleba a z každej strany ich opekajte niekoľko minút, kým nezískajú zlatohnedú farbu.
- Podávajte s práškovým cukrom, trochou vegánskeho masla, javorovým sirupom a čerstvým ovocím.
TIP: Je veľmi dôležité, aby ste si zaobstarali dobrý pevný chlieb. Nepoužívajte slabý sendvičový chlieb, inak budú vaše francúzske toasty rozmočené.
Lahôdkové droždie nie je to isté ako droždie na pečenie.