Tento recept záchranou, keď v chladničke nič nie je, alebo keď máte chuť na niečo lacné, chutné a sýte. Fazuľové karí je zdravé a vhodné aj pre vegánov.
Ingrediencie
- 1 lyžica rastlinného oleja
- 1 cibuľa, nakrájaná nadrobno
- 2 strúčiky cesnaku, jemne nasekané
- kúsok zázvoru veľkosti palca, olúpaný a nadrobno nasekaný
- 1 malé balenie koriandra, stonky nadrobno nasekané, listy nahrubo rozdrvené
- 1 lyžička mletej rasce
- 1 lyžička mletej papriky
- 2 lyžičky garam masaly
- 400 g plechovky nakrájaných paradajok
- 400 g fazule vo vode
- varená ryža basmati, na podávanie
Postup
- Olej rozohrejte vo veľkej panvici na miernom až strednom ohni. Pridajte cibuľu a štipku soli a za občasného miešania ju pomaly varte, kým nezmäkne a nezačne sa sfarbovať.
- Pridajte cesnak, zázvor a stonky koriandra a varte ďalšie 2 minúty, kým sa nerozvonia.
- Do panvice pridajte korenie a varte ďalšiu 1 minútu, pričom by všetko malo byť voňavé.
- Pridajte nakrájané paradajky a fazuľu vo vode a priveďte do varu.
- Znížte teplotu a varte 15 minút, kým kari nezhustne.
Servírovanie: Podľa chuti dochuťte a podávajte s ryžou basmati a lístkami koriandra.