Ak potrebujete prílohu na poslednú chvíľu, tento recept na dusenú zelenú fazuľku je ideálny. Potrebujete naň menej ako 10 ingrediencií a pripravíte ho za menej ako 10 minút, aj bez rúry, takže ho môžete pripraviť tesne pred jedlom. Tento recept na zelené fazuľky je síce jednoduchý, ale napriek tomu je plný chutí.

Postup

  • 1 lyžica čerstvej citrónovej šťavy
  • 1 strúčik cesnaku (nastrúhaný)
  • ½ lyžičky dijonskej horčice
  • ½ lyžičky morskej soli
  • 1 lyžica čerstvých tymianových listov
  • 2 lyžičky extra panenského olivového oleja
  • 350 g čerstvej zelenej fazuľky, očistenej
  • 3 lyžice vody
  • mleté čierne korenie

Suroviny

  1. Vo veľkej miske vyšľahajte citrónovú šťavu, cesnak, horčicu, soľ a štipku mletého korenia.
  2. Vmiešajte lístky tymianu.
  3. Vo veľkej panvici na strednom ohni rozohrejte olivový olej. Pridajte zelené fazuľky a premiešajte ich. Pridajte vodu, prikryte a varte 5 minút, alebo kým fazuľky nezmäknú, dávajte ale pozor, aby sa nerozvarili.
  4. Preložte fazuľky do misy s citrónovou zmesou a premiešajte.
  5. Podľa chuti fazuľky dochuťte a preložte na tanier, pričom prebytočnú vodu nechajte v miske.
IngrediencieRecept

© 2024 Vegan.sk | Nakódoval Leoš Lang