Tieto rozmarínové sušienky sú návykové. Cesto je len jednoduchá zmes múky, vody a oleja, do ktorej môžete pridať rôzne bylinky.
Suroviny
- 150 g hladkej múky
- 1 lyžička vločkovej morskej soli
- 1 lyžička práškového cukru
- 1 lyžice nadrobno nasekaného rozmarínu a 1 lyžička na posypanie
- 80 ml vody zmiešanej s 2 lyžicami olivového oleja
Postup
- Rúru nastavte na 200 °C.
- Všetky prísady dajte do misy a rukami ich premiešajte na hrubé cesto. Ak sa lepí, pridajte ešte trochu múky, aby bolo pekné a hladké.
- Na papieri na pečenie posypanom múkou rozvaľkajte cesto na hrúbku cca 2 cm. Potom ho pomocou noža alebo krájača na pizzu narežte na štvorce.
- Štvorce potrite trochou vody a posypte soľou a 1 lyžičkou nasekaného rozmarínu.
- Každý štvorec uprostred raz popichajte vidličkou.
- Preneste papier na pečenie rovno na plech, každý štvorec cesta trochu oddeľte a pečte v horúcej rúre 12 až 15 minút alebo kým krekry nie sú mierne zlatisté.
- Nechajte vychladnúť a potom skladujte v plechovke až dva týždne.