Vytvorte si vlastné chutné arašidové maslo z troch ingrediencií a s minimom námahy. Vytvorte si hladkú alebo chrumkavú verziu podľa vlastnej chuti.
Suroviny
- 400 g blanšírovaných arašidov
- 2 lyžičky vločiek morskej soli
- 2-3 lyžičky arašidového oleja
Postup
- Rúru predhrejte na 180 °C.
- Vyklopte arašidy na veľký plech, vložte ich do rúry a pečte 10 minút, pričom občas premiešajte, aby sa neprichytili na okrajoch.
- Keď sú arašidy zlatohnedé, vyberte ich z rúry a nechajte úplne vychladnúť.
- Oriešky vysypte do kuchynského robota a pridajte soľ.
- Mixujte 4 – 5 minút, kým nevznikne hladké orechové maslo.
- Ak chcete konzistenciu zjemniť, pridajte kvapku oleja a opäť mixujte.
Pozrite sa aj na ďalšie chutné sladké aj slané recepty s arašidovým maslom.