Pridajte trochu zelenej na váš stôl. Tento bylinkový dip z bielej fazule je super jednoduché predjedlo, ktoré určite poteší všetkých hostí a dokonca prinúti vaše deti jesť zeleninu.
Ingrediencie
- soľ a korenie
- 2 šálky baby kelu
- 2 cibuľky, oddelené zelené a biele časti
- 1 šálka listov čerstvej bazalky
- 1 plechovka (400 g) bielej fazule, opláchnutá
- 1/2 strúčika cesnaku, pretlačený
- 3 lyžice olivového oleja a ďalšie na podlievanie
- 2 lyžice čerstvej citrónovej šťavy
- crostini a zelenina na servírovanie
Postup
- Veľký hrniec s vodou priveďte do varu. Naplňte misku ľadovou vodou. Pridajte soľ do vriacej vody, potom po dávkach s použitím sitka kel, potom cibuľku a bazalku, aby zvädli, ihneď preložte do ľadovej vody, aby sa ochladili. Dobre sceďte.
- V kuchynskom robote zmixujte fazuľu, kel, bazalku, cibuľku a cesnak s olejom, citrónovou šťavou a 1/2 lyžičky soli a korenia. Podávame s crostini a zeleninou.