Recept na čokoládové sušienky

Vegánske recepty

Vyskúšajte najlepšie vegánske čokoládové sušienky v histórii. Nevegáni si len ťažko všimnú rozdiel medzi týmito a ich obľúbenými čokoládovými sušienkami.

Ingrediencie

  • 125 g studeného kokosového oleja
  • 100 g zlatého kryštálového cukru
  • 150 g svetlého práškového cukru
  • 125 ml kokosového mlieka
  • 1 lyžička vanilkového extraktu
  • 275 g hladkej múky
  • 1 lyžička prášku do pečiva
  • 1/4 lyžičky hydrogenuhličitanu
  • 200 g vegánskej čokolády alebo vegánskej čokolády nakrájanej na malé kúsky

Postup

  1. Kokosový olej a cukor vyklopte do misky a šľahajte, kým sa úplne nespoja, potom zašľahajte kokosové mlieko a vanilku.
  2. Do zmesi primiešame múku, prášok do pečiva, hydrogenuhličitan a dobrú štipku vločkovej morskej soli, aby vzniklo husté cesto, a potom vmiešajte čokoládové lupienky.
  3. Cesto nechajte chladiť aspoň 1 hodinu.
  4. Môžete ho pripraviť aj dva dni vopred.
  5. Rúru predhrejte na teplotu 180 °C/160 °C.
  6. Niekoľko plechov vyložte papierom na pečenie, potom z cesta naberte alebo vyvaľkajte guľôčky veľkosti slivky a položte ich na plechy asi 2 cm od seba.
  7. Mierne ich sploštíte a podľa potreby posypeme ešte trochou vločkovej soli.
  8. Pečte na strednej platni 12-15 minút, pričom plech raz otočte, kým sa koláčiky neroztiahnu a nie sú zlatisté, ale v strede stále mäkké.
  9. Nechajte ich mierne vychladnúť a potom ich preložte na chladiacu mriežku, kým upečiete ďalšiu dávku.
  10. V nádobe na sušienky vydržia až tri dni.

© 2024 Vegan.sk | Nakódoval Leoš Lang