Živé raňajky v mexickom štýle s čerstvým avokádom a čiernou fazuľou. Dajte si zdravý štart s našou jednoduchou vegánskou fazuľou na toaste.
Ingrediencie
- 270 g cherry paradajok, rozkrojených na štvrtiny
- 1 červená alebo biela cibuľa, nadrobno nakrájaná
- ½ limetky, odšťavená
- 4 lyžice olivového oleja
- 2 strúčiky cesnaku, rozdrvené
- 1 lyžička mletej rasce
- 2 lyžičky chipotle pasty alebo 1 lyžička chilli vločiek
- 2 x 400 g plechovky čiernej fazule, scedené
- malý zväzok koriandra, nasekaný
- 4 plátky chleba
- 1 avokádo nakrájané na jemné plátky
Postup
- Zmiešajte paradajky, ¼ cibule, limetkovú šťavu a 1 lyžicou oleja a odložte bokom.
- Zvyšnú cibuľu opečte na 2 lyžice oleja, kým nezačne mäknúť.
- Pridajte cesnak, smažte 1 minútu, potom pridajte rascu a chipotle a miešajte, kým sa nerozvonia.
- Pridajte fazuľu a trošku vody, premiešajte a varte, kým sa neprehreje.
- Vmiešajte väčšinu paradajkovej zmesi a var 1 min, dobre okoreň a pridaj väčšinu koriandra.
- Opečte chlieb a pokvapkajte ho zvyšnou 1 lyžicou oleja.
Servírovanie: Na každý tanier položte plátok a naň navrstvite fazuľu. Navrch poukladajte plátky avokáda, posypte zvyšnou paradajkovou zmesou a lístkami koriandra a podávajte.