Vyskúšajte si pripraviť ochutený cícer podľa týchto receptov, určite sa stane vašim novým obľúbeným nízkotučným občerstvením. Ak chcete mať cícer ochutený, k základnému receptu pridajte vždy suroviny, podľa požadovanej chuti.
Suroviny
Na základný cícer
- 2 konzervy cíceru
- 2 lyžice extra panenského olivového oleja
- 1/4 lyžičky soli
- 1/4 lyžičky korenia
Na sirupovo-sezamový cícer
- 2 lyžice sirupu
- 1 lyžica sezamového oleja
- 1 lyžica sezamových semienok
- 1 lyžica cukru
- 1/2 lyžičky cesnakového prášku
- 1/2 lyžičky prášku z piatich korenín
Na BBQ cícer
- 1 lyžička tmavého hnedého cukru
- 1/2 lyžičky mletej rasce
- 1/2 lyžičky mletej papriky
- 1/2 lyžičky cesnakového prášku
- 1/2 lyžičky čili prášku
Na masala cícer
- 1/2 lyžičky garam masaly
- 1/2 lyžičky mletej rasce
- 1/2 lyžičky mletého zázvoru
- 1/4 lyžičky kajenského korenia (mleté červené korenie)
Na pikantný Buffalo cícer
- 1/4 šálky kajenského korenia (ostrá omáčka)
Na javorovo-škoricový cícer
- 2 lyžice javorového sirupu
- 2 lyžičky cukru
- 1 lyžička mletej škorice
- 1/4 lyžičky mletého muškátového orieška
Na parmezánový cícer s bylinkami
- 1/4 šálky jemne nastrúhaného vegánského parmezánu
- 1 lyžička cesnakového prášku
- 1 lyžička nadrobno nasekaného čerstvého rozmarínu
- 1 lyžička voľne nasekanej citrónovej kôry
Postup
- Základný recept: Opláchnite a osušte cícer, veľmi dobre ho osušte papierovými utierkami a zbavte ho voľných šupiek. Na veľký plech s okrajmi pridajte olivový olej, soľ a korenie. Pečte 30 minút pri teplote 200 °C, kým nie je chrumkavý, občas potraste. Vyberte z rúry a preložte do misy; podľa potreby pridajte korenie.
- Sirupovo-sezamový cícer: Postupujte podľa pokynov pôvodného receptu, potom pridajte k opečenému cíceru, sirupovo-sezamovú zálievku. Vráťte cícer do rúry na 5 minút, kým neskaramelizuje.
- BBQ cícer: Postupujte podľa pokynov pôvodného receptu, potom premiešajte cícer v hnedom cukre, rasci, paprike, cesnakovom prášku, chilli a dajte piecť do rúry.
- Masala cícer: Postupujte podľa pokynov pôvodného receptu, potom primiešajte opečený cícer do garam masaly, rasce, zázvoru a kajenského korenia. Vráťte do rúry na 5 minút, kým nie je suchý a chrumkavý.
- Pikantný buffalo cícer: Postupujte podľa pokynov pôvodného receptu, potom vhoďte opečený cícer do štipľavej omáčky s kajenským korením. Vráťte do rúry na 5 minút, kým nie je suchý a chrumkavý.
- Javorovo-škoricový cícer: Postupujte podľa pôvodného receptu, potom vhoďte opečený cícer do javorového sirupu, cukru, škorice a muškátového orieška. Vráťte do rúry na 5 minút, kým sa neskaramelizuje a nezachrumká.
- Parmezánový cícer s bylinkami: Postupujte podľa pokynov pôvodného receptu, potom primiešajte pečený cícer do parmezánu, cesnakového prášku, rozmarínu a citrónovej kôry.