Tofu pripravené v teplovzdušnej fritéze má úžasné chrumkavé okraje, ktoré robia vyprážané tofu takým chutným. Teplovzdušná fritéza spôsobuje, že kocky tofu sú vo vnútri mäkké a žuvacie a zvonka neodolateľne chrumkavé.

Suroviny

  • 1 balenie extra pevného tofu
  • 1 lyžica kukuričného škrobu
  • 1/2 lyžičky soli
  • sprej na pečenie

Marináda

  • 1 menší kúsok čerstvého zázvoru
  • 1 strúčik cesnaku
  • 1 stredne veľký šalátový list
  • 1/4 šálky sójovej omáčky alebo tamari
  • 2 lyžice ryžového octu
  • 1 lyžička opečeného sezamového oleja
  • 1 lyžička kryštálového cukru

Postup

  1. Tofu nechajte odkvapkať, potom ho zabaľte do niekoľkých vrstiev papierových utierok a položte na tanier. Zaťažte ho ťažkým predmetom, napríklad panvicou, hrncom alebo veľkou plechovkou, na najmenej 10 alebo až 30 minút.
  2. Medzitým si pripravte nasledujúce suroviny a pridajte ich do malej misky. Očistite a nastrúhajte kúsok čerstvého zázvoru a 1 strúčik cesnaku. Nakrájajte 1 cibuľu na tenké plátky.
  3. Pridajte 1/4 šálky sójovej omáčky, 2 lyžice ryžového octu, 1 lyžičku opečeného sezamového oleja a 1 lyžičku kryštálového cukru. Šľahajte, kým sa cukor nerozpustí.
  4. Z tofu sceďte prebytočnú tekutinu a potom tofu nakrájajte na centimetrové kocky. Vložte do stredne veľkej misy, pridajte 3 polievkové lyžice omáčky a premiešajte. Marinujte 10 minút.
  5. Medzitým rozohrejte fritézu na 200 °C. Kôš fritézy zľahka potrite sprejom na pečenie.
  6. Do tofu pridajte 1 polievkovú lyžicu kukuričného škrobu a 1/2 lyžičky kuchynskej soli a opatrne premiešajte, aby sa rovnomerne obalilo.
  7. Umiestnite tofu do koša v jednej vrstve. Smažte asi 13 minút.
  8. Obráťte tofu tenkou kovovou stierkou. Smažte do zlatohneda a chrumkava ďalších 8 až 12 minút.
  9. Podávajte ihneď so zvyšnou omáčkou na namáčanie.
IngrediencieRecept

© 2024 Vegan.sk | Nakódoval Leoš Lang