Pripravte si podľa nášho receptu zdravé a chutné hranolky – navyše bez vyprážania.
Suroviny
- 750 g zemiakov (asi 3 stredne veľké, ošúpané)
- arašidový olej na pokvapkanie
- morská soľ a čerstvo mleté čierne korenie
Postup
- Rúru rozohrejte na najvyšší stupeň, ideálne 250 °C.
- Každý zemiak nakrájajte na 1 cm široké plátky a potom na 1 cm hrubé tyčinky.
- Zemiaky blanšírujte 3 minúty vo veľkom hrnci s vriacou vodou a potom ich dobre osušte.
- Zemiaky vyklepte na plech na pečenie, pokvapkajte olejom, aby bol každý lupienok rovnomerne pokrytý, a dobre okoreňte.
- Pečte približne 15-20 minút, pričom zemiaky aspoň dvakrát otočte, kým nebudú zlatohnedé a chrumkavé.