Recept na chilli z čiernej fazule

Hlavné jedláMagazín

Toto chutné vegetariánske chilli je skvelé na neformálnu zábavu – stačí všetko rozložiť a nechať ľudí, aby si pridali vlastné prílohy.

Ingrediencie

  • 2 lyžice olivového oleja
  • 4 strúčiky cesnaku nakrájané nadrobno
  • 2 veľké cibule nakrájané nadrobno
  • 3 lyžice sladkej papriky alebo jemného chilli v prášku
  • 3 lyžice mletej rasce
  • 3 lyžice jablčného octu
  • 2 lyžice hnedého cukru
  • 2 x 400g plechovky nakrájaných paradajok
  • 2 x 400g plechovky čiernej fazule, prepláchnuté a scedené
  • niekoľko alebo jedna z nasledujúcich príloh na podávanie: rozdrobený vegánsky syr, nasekaná jarná cibuľka, plátky reďkoviek, kúsky avokáda, vegánsky biely jogurt

Postup

  1. Vo veľkom hrnci zohrejte olivový olej a 5 minút na ňom smažte cesnak a cibuľu, kým takmer nezmäknú. Pridajte papriku a rascu, niekoľko minút povarte, potom pridajte ocot, cukor, paradajky a trochu korenia. Varte 10 minút.
  2. Pridajte fazuľu a varte ďalších 10 minút. Podávajte s ryžou a prílohami podľa vlastného výberu v malých miskách.

© 2024 Vegan.sk | Nakódoval Leoš Lang