Recept na pečený vegánsky cheesecake s malinami a mandarínkou

Vegánske recepty

Vychutnajte si pečený cheesecake s kešu orieškami ako vegánsku verziu klasického dezertu. S mandarínkami, malinami a pistáciami je ideálny na vianočné obdobie.

Ingrediencie

  • 100 g nesolených kešu orieškov
  • 175 g kokosového krému
  • 150 g vegánskeho mäkkého syra
  • 1 lyžica kukuričnej múky
  • 2 lyžičky vanilkovej pasty
  • 70 ml javorového sirupu
  • 50 g rozpusteného kokosového oleja
  • 1/2 citróna, odšťaveného
  • 200 g malín
  • 2 lyžice práškového cukru
  • 50 g olúpaných pistácií, nahrubo nasekaných
  • 50 g kandizovanej mandarínkovej kôry

Na základ:

  • 200 g ovsenej kaše
  • 75 g práškového cukru
  • 4 lyžice kokosového oleja, rozpustené

Postup

  1. Kešu oriešky vložte do veľkej žiaruvzdornej misy a zalejte vriacou vodou z kanvice.
  2. Nechajte zmäknúť 1 hodinu.
  3. Rúru predhrejte na 200 °C.
  4. Dno okrúhlej tortovej formy vyložte papierom na pečenie.
  5. Na prípravu základu dajte ovsené vločky, cukor a štipku soli do kuchynského robota a rozmixujte na jemný prášok.
  6. Do zmesi primiešame kokosový olej a potom postupne prilievame 3-4 lyžice vody, kým nevznikne cesto – malo by byť drobivé, nie lepkavé.
  7. Cesto vtlačte do dna a na stenu formy pomocou zadnej strany lyžice.
  8. Pečte 20-25 minút dozlatista.
  9. Nechajte vychladnúť.
  10. Znížte teplotu rúry na 180 °C.
  11. Kešu orechy sceďte a presuňte do mixéra spolu s kokosovým krémom, mäkkým syrom, kukuričnou múkou, vanilkou, javorovým sirupom, kokosovým olejom, citrónovou šťavou a štipkou soli.
  12. Rozmixujte na vysoké otáčky, kým zmes nebude krémová a hladká.
  13. Na základ nalejte zmes kešu a mäkkého syra a pečte 1 hodinu až 1 hodinu a 15 minút, kým sa okraje nezafarbia a stred sa z väčšej časti neupečie, len s miernym kolísaním.
  14. Nechajte úplne vychladnúť (pri chladnutí mierne klesne) a potom ho nechajte chladiť aspoň 3 hodiny alebo cez noc.
  15. Maliny a cukor vložíme do žiaruvzdornej misy a 1 minútu a 30 sekúnd zohrievajte v mikrovlnnej rúre na najvyššom stupni.
  16. Premiešajte a nechajte úplne vychladnúť, potom prelejte tvarohový koláč.
  17. Posypte pistáciami a kandizovanou mandarínkovou kôrou.
  18. V chladničke vydrží až tri dni.

© 2024 Vegan.sk | Nakódoval Leoš Lang