Cestoviny s avokádom, paradajkami a limetkou – recept

Hlavné jedláMagazínPre začiatočníkov

Na prípravu tohto nízkokalorického vegánskeho jedla, ktoré sa môže podávať aj za studena ako cestovinový šalát, použite prísady z guacamole. Je chutné a zdravé.

Ingrediencie

  • 115 g celozrnných cestovín
  • 1 limetka zbavená kôry a odšťavená
  • 1 avokádo zbavené kôstky, olúpané a nakrájané
  • 2 veľké zrelé paradajky, nakrájané
  • ½ balíčka čerstvého koriandra, nasekaného
  • 1 červená cibuľa, nadrobno nakrájaná
  • 1 chilli paprika, zbavená jadierok a nakrájaná nadrobno (nepovinné)

Postup

  1. Cestoviny uvarte podľa návodu na obale – približne 10 minút.
  2. Medzitým dajte limetkovú šťavu a kôru do stredne veľkej misy spolu s avokádom, paradajkami, koriandrom, cibuľou a chilli, ak používate, a dobre premiešajte.
  3. Cestoviny scedíme, vložíme do misky a dobre premiešame. Podávajte ihneď ešte teplé alebo studené.

© 2024 Vegan.sk | Nakódoval Leoš Lang