Jednoduchá miska z quinoy, ktorú si môžete pripraviť za 10 minút a vychutnať si ju na desiatu. Je vegánska, zdravá a bezlepková.
Suroviny
- 400 g karfiolu a brokolice (dohromady)
- 2 lyžice olivového oleja
- 250 g uvarenej quinoy
- 2 uvarené červené repy (nakrájané na plátky)
- veľká hrsť baby špenátu
- 10 vlašských orechov (opražených a nasekaných)
- 2 lyžice tahini
- 3 lyžice hummusu
- 1 citrón (1/2 odšťavený, 1/2 nakrájaný na plátky)
Postup
- Večer predtým rozohrejte rúru na 200 °C.
- Karfiol a brokolicu vložte do veľkého pekáča s olejom a posypte vločkovou morskou soľou. Pečte 25 až 30 minút. Nechajte úplne vychladnúť.
- Do každej misky vložte polovicu quinoy. Navrch položte plátky červenej repy, potom špenát, karfiol, brokolicu a vlašské orechy.
- V malom hrnci zmiešajte tahini, hummus, citrónovú šťavu a 1 lyžicou vody.
- Pred servírovaním polejete dresingom.
- Podávajte s kolieskami citróna.