Brokolicová misa s quinou a humusom – recept

Magazín

Jednoduchá miska z quinoy, ktorú si môžete pripraviť za 10 minút a vychutnať si ju na desiatu. Je vegánska, zdravá a bezlepková.

Suroviny

  • 400 g karfiolu a brokolice (dohromady)
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 250 g uvarenej quinoy
  • 2 uvarené červené repy (nakrájané na plátky)
  • veľká hrsť baby špenátu
  • 10 vlašských orechov (opražených a nasekaných)
  • 2 lyžice tahini
  • 3 lyžice hummusu
  • 1 citrón (1/2 odšťavený, 1/2 nakrájaný na plátky)

Postup

  1. Večer predtým rozohrejte rúru na 200 °C.
  2. Karfiol a brokolicu vložte do veľkého pekáča s olejom a posypte vločkovou morskou soľou. Pečte 25 až 30 minút. Nechajte úplne vychladnúť.
  3. Do každej misky vložte polovicu quinoy. Navrch položte plátky červenej repy, potom špenát, karfiol, brokolicu a vlašské orechy.
  4. V malom hrnci zmiešajte tahini, hummus, citrónovú šťavu a 1 lyžicou vody.
  5. Pred servírovaním polejete dresingom.
  6. Podávajte s kolieskami citróna.

© 2024 Vegan.sk | Nakódoval Leoš Lang