Vychutnajte si zemiaky Bombay ako skvelú prílohu k veľkolepej hostine. Tieto zemiaky na indický spôsob s kúskami šťavnatých paradajok sa pripravujú veľmi ľahko, sú pikantné a chutné.
Ingrediencie
- 1 nastrúhaný zázvor veľkosti palca
- 2 veľké strúčiky cesnaku
- 6 veľkých paradajok, rozpolených, zbavených jadierok a nakrájaných
- 800 g nových zemiakov rozkrojených na polovicu
- 3 lyžice slnečnicového oleja
- 1 veľká cibuľa nakrájaná na tenké plátky
- 2 zelené chilli papričky, rozpolené, zbavené jadierok a nakrájané na tenké plátky
- 1 lyžička čiernych horčičných semienok
- 2 lyžičky mletého koriandra
- ½ lyžičky kurkumy
- 1 lyžička mletej rasce
- 2 lyžičky garam masaly
- malý zväzok koriandra, nasekaný
Postup
- Zázvor, cesnak a štyri paradajky vložte do kuchynského robota a rozmixujte do hladka. Odstavte.
- Zemiaky vložte do veľkého hrnca, zalejte studenou vodou a priveďte do varu na miernom ohni. Varte 8-10 minút alebo kým nezmäknú. Scedíme a necháme vysušiť.
- Medzitým rozohrejte olej vo veľkej panvici s nepriľnavým povrchom na strednom ohni. Pridajte cibuľu a veľkú štipku soli a smažte 15 minút, alebo kým cibuľa nie je zlatistá a lepkavá.
- Do panvice pridajte chilli papričky, horčičné semienka, mletý koriander, kurkumu, rascu a garam masalu a smažte ďalšie 2 minúty.
- Pridajte paradajkovú zmes a priveďte ju do mierneho varu, potom opatrne vmiešajte zemiaky a zvyšné paradajky. Podľa chuti dochuťte.
- Bombajské zemiaky jemne dusíme niekoľko minút, kým sa všetko neprehreje, a potom podávame posypané koriandrom.