Recept na bombajské zemiaky

MagazínPrílohy

Vychutnajte si zemiaky Bombay ako skvelú prílohu k veľkolepej hostine. Tieto zemiaky na indický spôsob s kúskami šťavnatých paradajok sa pripravujú veľmi ľahko, sú pikantné a chutné.

Ingrediencie

  • 1 nastrúhaný zázvor veľkosti palca
  • 2 veľké strúčiky cesnaku
  • 6 veľkých paradajok, rozpolených, zbavených jadierok a nakrájaných
  • 800 g nových zemiakov rozkrojených na polovicu
  • 3 lyžice slnečnicového oleja
  • 1 veľká cibuľa nakrájaná na tenké plátky
  • 2 zelené chilli papričky, rozpolené, zbavené jadierok a nakrájané na tenké plátky
  • 1 lyžička čiernych horčičných semienok
  • 2 lyžičky mletého koriandra
  • ½ lyžičky kurkumy
  • 1 lyžička mletej rasce
  • 2 lyžičky garam masaly
  • malý zväzok koriandra, nasekaný

Postup

  1. Zázvor, cesnak a štyri paradajky vložte do kuchynského robota a rozmixujte do hladka. Odstavte.
  2. Zemiaky vložte do veľkého hrnca, zalejte studenou vodou a priveďte do varu na miernom ohni. Varte 8-10 minút alebo kým nezmäknú. Scedíme a necháme vysušiť.
  3. Medzitým rozohrejte olej vo veľkej panvici s nepriľnavým povrchom na strednom ohni. Pridajte cibuľu a veľkú štipku soli a smažte 15 minút, alebo kým cibuľa nie je zlatistá a lepkavá.
  4. Do panvice pridajte chilli papričky, horčičné semienka, mletý koriander, kurkumu, rascu a garam masalu a smažte ďalšie 2 minúty.
  5. Pridajte paradajkovú zmes a priveďte ju do mierneho varu, potom opatrne vmiešajte zemiaky a zvyšné paradajky. Podľa chuti dochuťte.
  6. Bombajské zemiaky jemne dusíme niekoľko minút, kým sa všetko neprehreje, a potom podávame posypané koriandrom.

© 2024 Vegan.sk | Nakódoval Leoš Lang