Recept na arašidové karí z batátov

Hlavné jedláMagazín

Uvarte si toto chutné, cenovo dostupné vegánske kari na jednoduchú rodinnú večeru. So špenátom a sladkými zemiakmi sa môže pochváliť dvoma z vašich piatich denných porcií zeleniny a má menej ako 400 kalórií.

Ingrediencie

  • 1 lyžica kokosového oleja
  • 1 cibuľa, nakrájaná
  • 2 strúčiky cesnaku, pretlačené
  • kus zázvoru veľkosti palca, strúhaný
  • 3 lyžice thajskej červenej kari pasty
  • 1 lyžica hladkého arašidového masla
  • 500 g sladkých zemiakov, ošúpaných a nakrájaných na kocky
  • 400 ml plechovka kokosového mlieka
  • 200 g vrecúška špenátu
  • 1 limetka, odšťavená
  • varená ryža, na servírovanie (voliteľné)
  • suché pražené arašidy, na servírovanie (voliteľné)

Postup

  1. V hrnci na strednom ohni roztopte 1 lyžicu kokosového oleja a na 5 minút nechajte zmäknúť 1 nakrájanú cibuľu. Pridajte 2 pretlačené strúčiky cesnaku a nastrúhaný kúsok zázvoru a varte 1 minútu, kým nezavonia.
  2. Vmiešajte 3 lyžice thajskej červenej kari pasty, 1 lyžicu hladkého arašidového masla a 500 g sladkých zemiakov, ošúpaných a nakrájaných na kúsky, potom pridajte 400 ml kokosového mlieka a 200 ml vody.
  3. Priveďte do varu, stíšte oheň a duste odkryté 25-30 minút, alebo kým batáty nezmäknú.
  4. Premiešame 200 g špenátu a šťavu z 1 limetky a dobre okoreníme. Podávajte s uvarenou ryžou a ak chcete chrumkať, posypte niekoľkými suchými opraženými arašidmi.

© 2024 Vegan.sk | Nakódoval Leoš Lang