Recept ako uvariť šošovicu

Vegánske recepty

Šošovica je chutná, výživná a jednoduchá na prípravu. Je fantastickým spôsobom, ako pridať bielkoviny do šalátov, príloh a ďalších jedál. Po uvarení šošovice vyskúšajte štipľavú marinádu, vďaka ktorej je šošovica chutná a pripravená na primiešanie do šalátov alebo misiek.

Ingrediencie

  • 1 šálka nevarenej francúzskej zelenej alebo čiernej šošovice
  • hrniec vody

Citrónovo-zeleninový dresing:

  • 3 lyžice citrónovej šťavy
  • 1 lyžica extra panenského olivového oleja
  • 1 lyžička morskej soli
  • 1/4 lyžičky dijonskej horčice
  • čerstvo namleté čierne korenie
  • 1/2 šálky nasekanej petržlenovej vňate
  • štipka červenej papriky

Postup

Uvarte šošovicu:

  1. V stredne veľkom hrnci zmiešajte šošovicu s vodou a priveďte ju do varu.
  2. Prikryte, znížte teplotu a za občasného miešania varte 17 až 20 minút alebo kým nie je mäkká, ale nie kašovitá.
  3. Prebytočnú vodu sceďte a nechajte vychladnúť.
  4. Použite do akéhokoľvek receptu, ktorý vyžaduje varenú šošovicu.

Citrónovo-zeleninový dresing:

  1. Uvarenú šošovicu preložíme do stredne veľkej misy.
  2. Primiešajte citrónovú šťavu, olivový olej, soľ, horčicu a korenie.
  3. Vmiešajte petržlenovú vňať a červenú papriku.
  4. Podávajte ako prílohu alebo skladujte v chladničke až 5 dní.

© 2024 Vegan.sk | Nakódoval Leoš Lang