Šošovica je chutná, výživná a jednoduchá na prípravu. Je fantastickým spôsobom, ako pridať bielkoviny do šalátov, príloh a ďalších jedál. Po uvarení šošovice vyskúšajte štipľavú marinádu, vďaka ktorej je šošovica chutná a pripravená na primiešanie do šalátov alebo misiek.
Ingrediencie
- 1 šálka nevarenej francúzskej zelenej alebo čiernej šošovice
- hrniec vody
Citrónovo-zeleninový dresing:
- 3 lyžice citrónovej šťavy
- 1 lyžica extra panenského olivového oleja
- 1 lyžička morskej soli
- 1/4 lyžičky dijonskej horčice
- čerstvo namleté čierne korenie
- 1/2 šálky nasekanej petržlenovej vňate
- štipka červenej papriky
Postup
Uvarte šošovicu:
- V stredne veľkom hrnci zmiešajte šošovicu s vodou a priveďte ju do varu.
- Prikryte, znížte teplotu a za občasného miešania varte 17 až 20 minút alebo kým nie je mäkká, ale nie kašovitá.
- Prebytočnú vodu sceďte a nechajte vychladnúť.
- Použite do akéhokoľvek receptu, ktorý vyžaduje varenú šošovicu.
Citrónovo-zeleninový dresing:
- Uvarenú šošovicu preložíme do stredne veľkej misy.
- Primiešajte citrónovú šťavu, olivový olej, soľ, horčicu a korenie.
- Vmiešajte petržlenovú vňať a červenú papriku.
- Podávajte ako prílohu alebo skladujte v chladničke až 5 dní.