Recept ako uvariť nadýchanú quinou

Vegánske recepty

Quinoa v skutočnosti nie je obilnina, ale ide o zrno pochádzajúce z Južnej Ameriky. Má nielen lahodnú orieškovú chuť, je aj zdravá. Obsahuje bielkoviny, mangán, horčík či meď. Pomocou tejto jednoduchej metódy si zakaždým pripravíte perfektnú ľahkú a nadýchanú quinou.

Ingrediencie

  • 1 šálka opláchnutej quinoy
  • 1 a 3/4 šálky vody

Postup

  1. V stredne veľkom hrnci zmiešajte quinou a vodu.
  2. Priveďte ju do varu, prikryte, znížte teplotu a varte 15 minút.
  3. Odstavte z ohňa a nechajte ju prikrytú ďalších 10 minút.
  4. Popučte ju vidličkou.

© 2024 Vegan.sk | Nakódoval Leoš Lang