Recept ako uvariť kuskus

Vegánske recepty

Kuskus sa môže zdať ako obilie, v skutočnosti ide o druh cestovín. Prvýkrát ho vyrobili Berberi v severnej Afrike, vyrába sa z valcovanej, preosiatej a sparenej krupice z tvrdej pšenice a je základným jedlom severoafrickej kuchyne. Tento jednoduchý recept na kuskus s citrónom patrí medzi obľúbené prílohy.

Ingrediencie

  • 1 šálka vody
  • 1 šálka kuskusu
  • 1 lyžica plus 1 lyžička extra panenského olivového oleja
  • 3/4 lyžičky morskej soli, viac podľa chuti
  • 2 strúčiky cesnaku, mleté
  • kôra z 1 citróna
  • 1 lyžica čerstvej citrónovej šťavy
  • 1/3 šálky mletej petržlenovej vňate
  • 2 lyžice píniových orieškov
  • štipka červenej papriky, voliteľné

Postup

  1. V stredne veľkom hrnci priveďte vodu do varu.
  2. Pridajte kuskus, 1 lyžičku olivového oleja a 1/2 lyžičky morskej soli a premiešajte.
  3. Prikryte, stiahnite z ohňa a nechajte 5 minút odstáť.
  4. Kuskus popučte vidličkou, preložte ho do veľkej misy a primiešajte k nemu zvyšnú 1 lyžicu olivového oleja, 1/4 lyžičky morskej soli, cesnak, citrónovú kôru, citrónovú šťavu, petržlenovú vňať a píniové oriešky.
  5. Zmes preložte na tanier a podľa potreby ju ozdobte ďalšími píniovými orieškami, petržlenovou vňaťou a červenou paprikou.

© 2024 Vegan.sk | Nakódoval Leoš Lang