Zabudnite na tortilly kúpené v obchode a vyskúšajte domáce tortilly. Vydržia vám dva dni alebo ich môžete zamraziť a použiť neskôr. Sú ideálne na wrapy.
Ingrediencie
- 250 g hladkej múky a trochu viac na posypanie
- 2 lyžice rastlinného oleja
- 1/2 lyžičky jemnej soli
Postup
- V miske zmiešajte múku, rastlinný olej a soľ.
- Zalejte 150 ml teplej vody a miesením zmes spojte.
- Vyberte ju z misy a na ľahko pomúčenej pracovnej ploche ju hneťte približne 5 minút, kým nevznikne mäkká a hladká guľa cesta.
- Pred rozvaľkaním ho prikryte čistou utierkou a nechajte odpočívať aspoň 15 minút.
- Cesto rozdeľte na 6 rovnakých častí (každá asi 75 g).
- Každú guľku cesta rozvaľkajte na pomúčenej pracovnej ploche čo najtenšie.
- Mali by vzniknúť kolieska široké asi 20 cm a hrubé 2 mm.
- Rozpáľte veľkú panvicu na stredne silnom ohni.
- Tortilly opekajte 1-2 minúty z každej strany, kým nie sú zlatohnedé a opečené.
- Zabaľte ich do fólie a prikryte utierkou, aby sa udržali v teple, zatiaľ čo budete variť zvyšok.
- Dobre zabalené vydržia dva dni alebo ich môžete vychladiť, zabaliť a zamraziť až na tri mesiace.