Ak ste s tofu nikdy predtým nepracovali, jeho príprava sa môže zdať náročná. Ale keď sa o ňom niečo naučíte, nemôže byť nič jednoduchšie ako pripraviť tofu dobre. Podľa tohto receptu pripravíte tofu ako profesionál.
Suroviny
- 400 g extra pevného tofu (osušeného a nakrájaného na kocky)
- ½ lyžice extra panenského olivového oleja
- 2 lyžice tamari
- ½ lyžičky srirachy
- 1 lyžica kukuričného škrobu (voliteľné)
Postup
- Rúru predhrejte na 220 °C a plech na pečenie vyložte pergamenovým papierom.
- Tofu nakrájané na kocky zmiešajte s olivovým olejom, tamari a srirachou.
- Aby bolo tofu mimoriadne chrumkavé, posypte ho kukuričným škrobom a jemne premiešajte.
- Tofu rovnomerne rozložte na plech na pečenie.
- Pečte 20 až 25 minút, alebo kým okraje nezhnednú. Vyberte a podávajte teplé.