Ako pripraviť karfiolovú ryžu – recept

Bezlepkové veganskéPrílohyVegánske recepty

Karfiolová ryža je jednoducho karfiol rozmixovaný v kuchynskom robote, kým sa nevytvoria granule, ktoré sú veľké asi ako ryža. Sama o sebe nie je rovnaká ako ryža, ale je skvelá z hľadiska zdravia a štruktúry. Keď sa dobre ochutí a použije v recepte s ďalšími chuťami a textúrami, je vynikajúca a budete mať skvelý pocit, že ste do svojho dňa dostali viac zeleniny.

Suroviny

  • 1 stredne veľká hlava karfiolu
  • 1 čajová lyžička olivového oleja
  • 1/2 šálky nakrájanej šalotky
  • šťava z 1/2 limetky
  • morská soľ a čerstvo mleté čierne korenie

Postup

  1. Uistite sa, že je karfiol úplne suchý.
  2. Karfiol nakrájajte na veľké kúsky. Môžete pridať jadrá, ale listy vyhoďte alebo si ich nechajte na iné použitie.
  3. Vložte kúsky karfiolu do kuchynského robota a rozmixujte ich, kým nebudú mať štruktúru ryže.
  4. V prípade potreby pracujte po častiach a nepreháňajte proces, inak bude karfiol kašovitý.
  5. Ak plánujete karfiol podávať ako prílohu alebo ho použiť namiesto bežnej ryže, odporúčam ho mierne povariť a ochutiť, aby sa zbavil surovej chuti.
  6. Na veľkej panvici rozohrejte 1 čajovú lyžičku olivového oleja na strednom ohni. Pridajte šalotku a karfiol a restujte, kým sa neprehreje, približne 3 až 5 minút.
  7. Dochuťte soľou, korením a limetkovou šťavou, ktorá pomôže odstrániť horkosť surového karfiolu.
IngrediencieRecept

© 2024 Vegan.sk | Nakódoval Leoš Lang