Recept na pečené karfiolové steaky

Bezlepkové veganskéHlavné jedláVegánske recepty

Odhaľte chute karfiolu so salsou z červenej papriky, olív a kapár, posypanou mandľami. Zdravý a vegánsky pokrm je chutným ľahkým obedom alebo večerou.

Ingrediencie

  • 1 karfiol
  • ½ lyžičky údenej papriky
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1 pečená červená paprika
  • 4 čierne olivy bez kôstok
  • malá hrsť petržlenovej vňate
  • 1 lyžička kapary
  • ½ lyžice červeného vínneho octu
  • 2 lyžice opražených mandlí vo vločkách

Postup

  1. Rúru predhrejte na 220 °C a plech vyložte papierom na pečenie.
  2. Karfiol nakrájajte na dva 1 cm steaky – použite strednú časť, pretože je väčšia, a zvyšok si nechajte na inokedy.
  3. Steaky potrite paprikou a ½ lyžicou oleja a okoreňte.
  4. Položte na plech a pečte 15-20 minút, kým nie je prepečený.
  5. Medzitým pripravte salsu. Nakrájajte papriku, olivy, petržlenovú vňať a kapary, dajte ich do misky a zmiešajte so zvyšným olejom a octom. Podľa chuti dochuťte.
  6. Keď sú steaky upečené, prelejte ich salsou a posypte mandľovými vločkami.
IngrediencieRecept

© 2024 Vegan.sk | Nakódoval Leoš Lang