Jednoduchá, ale chutná vegánska a bezlepková príloha z maslovej fazule, kapusty s výraznou chuťou citróna, chilli a cesnaku.
Ingrediencie
- 3 lyžice olivového oleja
- 2 strúčiky cesnaku nakrájané nadrobno
- ½ až 1 lyžička chilli vločiek alebo podľa chuti
- 1 citrón zbavený kôry a odšťavený
- 400 g maslovej fazule, scedenej a opláchnutej
- 180 g kelu, tvrdé stonky odstránené, listy jemne nakrájané
Postup
- Vo veľkom hrnci na miernom ohni zohrejte olivový olej, potom na ňom 3 minúty varte cesnak, chilli vločky, citrónovú kôru a 1 lyžičku morskej soli. Vmiešajte maslovú fazuľu a za častého miešania ju 5-8 minút prehrievajte.
- Fazuľu vyklopte do misy a v panvici nechajte približne 1 lyžicu oleja. Vráťte panvicu na stredný oheň a pridajte kel spolu s 50 ml vriacej vody z kanvice. Varte 8-10 minút, kým nezvädne, a často miešajte.
- Kel vyberte z panvice a jemne premiešajte s fazuľou. Vyžmýkajte citrónovú šťavu, okoreňte podľa chuti a podávajte teplé.