Uvarte chutné, pikantné vegetariánske jedlo s hubami a kari za menej ako pol hodiny.

Ingrediencie

  • 1 lyžica oleja
  • 1 cibuľa, nahrubo nakrájaná
  • 1 veľký zemiak, nakrájaný na malé kúsky
  • 1 baklažán, očistený a nakrájaný na kúsky
  • 250 g šampiňónov
  • 2-4 lyžice kari pasty (podľa toho, akú pálivosť máte radi)
  • 150 ml zeleninového vývaru
  • 400 ml plechovka kokosového mlieka so zníženým obsahom tuku
  • nasekaný koriander, na podávanie

Postup

  1. Vo veľkom hrnci rozohrejte olej, pridajte cibuľu a zemiaky. Prikryte a varte na miernom ohni 5 minút, kým zemiaky nezmäknú.
  2. Pridajte baklažán a huby a varte ešte niekoľko minút.
  3. Vmiešajte kari pastu, zalejte vývarom a kokosovým mliekom. Priveďte do varu a potom varte 10 minút alebo kým zemiaky nezmäknú.
  4. Premiešajte koriander a podávajte s ryžou alebo chlebom naan.
IngrediencieRecept

© 2024 Vegan.sk | Nakódoval Leoš Lang