Použite niekoľko šikovných trikov, aby ste dosiahli pečenie bez mlieka. Majonéza bez vajec, mandľové mlieko a margarín sú tajomstvom týchto vegánskych koláčikov.
Ingrediencie
- 240 g hladkej múky
- 140 g zlatého práškového cukru
- 1 lyžička sódy bikarbóny
- 240 g majonézy bez vajec
- 2 veľké alebo 3 malé zrelé banány, roztlačené
- 1 lyžička vanilkového extraktu
- 25 g vegánskej horkej čokolády
Na polevu:
- 80 g vegánskeho margarínu
- 250 g práškového cukru
- 25 ml vegánskeho mlieka (môžete použiť mandľové mlieko)
- 2 lyžice hladkého arašidového masla
Postup
- Rúru predhrejte na 170°C. Formy na muffiny vyložte 16 košíčkami.
- V miske zmiešajte múku, cukor, ½ lyžičky soli a sódu bikarbónu.
- V druhej miske zmiešajte majonézu, roztlačené banány a vanilkový extrakt.
- Mokré prísady nalejte do suchých a miešajte lyžicou, kým sa nespoja (nemiešajte príliš, inak budú vaše koláčiky ťažké).
- Lyžicou nalejte zmes do formičiek a pečte 20 minút.
- Keď koláčiky vyberiete z rúry, posypte ich čokoládovými lupienkami – roztopia sa a potom opäť stuhnú, preto sa ich nedotýkajte.
- Na polevu zmiešajte vegánsky margarín a práškový cukor v elektrickom mixéri, potom pridajte vegánske mlieko a pokračujte v miešaní pri nízkych otáčkach, kým sa úplne nespojí.
- Mixér zapnite na vyššiu rýchlosť a kombinujte ďalšie 3 minúty. Nakoniec vmiešajte arašidové maslo. Polevu na koláčiky vytlačte alebo jednoducho rozotrite.
Koláčiky uchovávajte vo vzduchotesnej nádobe a spotrebujte do 2 dní.