Rýchle, jednoduché a plné zdravej zeleniny. Také je toto skvelé jedlo uprostred týždňa pre vegánov a vegetariánov.
Ingrediencie
- 50 g tahini
- kôra a šťava z 1 citróna
- 2 lyžice olivového oleja
- 1 červená cibuľa nakrájaná na tenké plátky
- 1 strúčik cesnaku, rozdrvený
- 1 žltá paprika nakrájaná na tenké plátky
- 200 g zelenej fazuľky, očistenej a rozpolenej
- 1 cuketa nakrájaná na polmesiačiky
- 100 g strúhanej kapusty
- 250 g balenia predvarenej šošovice puy
Postup
- V nádobe zmiešajte tahini s kôrou a šťavou z citróna a 50 ml studenej vody, aby vznikol riedky dresing. Podľa chuti dochuťte a odložte bokom.
- Vo woku alebo na veľkej panvici rozohrejte olej na stredne silnom ohni. Pridajte červenú cibuľu spolu so štipkou soli a 2 minúty smažte, kým nezmäkne a nezačne sa sfarbovať. Pridajte cesnak, korenie, zelené fazuľky a cuketu a za častého miešania smažte 5 minút.
- Pridajte kapustu, šošovicu a tahini dresing. Panvicu nechajte niekoľko minút na ohni a miešajte, kým kapusta nezvädne a nie je celá zaliata krémovou zálievkou.