Recept na vegánske flapjacky

DezertyKoláčikyMagazín

Vyberte si svoje obľúbené orechy a sušené ovocie v tomto univerzálnom recepte na nemliečne flapjacky. Môžete ich obmieňajte zakaždým, keď ich pripravujete – buďte odvážni.

Ingrediencie

  • 140 g nemliečnej nátierky
  • 140 g jemného hnedého cukru
  • 2 lyžice kukuričného (alebo iného obľúbeného) sirupu
  • 175 g ovsených vločiek
  • 75 g nasekaných orechov podľa vlastného výberu
  • 75 g sušeného ovocia (napríklad hrozienok, sušených brusníc, nakrájaných marhúľ)

Postup

  1. Rúru predhrejte na 160 °C a vyložte 20 cm štvorcovú formu na pečenie papierom.
  2. V hrnci na miernom ohni rozpustite nátierku, cukor a sirup. Odstavte z ohňa a pridajte ovsené vločky, nasekané orechy a sušené ovocie. Presuňte zmes do formy a natlačte ju do nej zadnou stranou lyžice.
  3. Pečieme 30-35 minút, kým nie sú okraje jemne zlatisté a chrumkavé. Pred nakrájaním na štvorce nechajte vychladnúť vo forme. Uchovávajte vo vzduchotesnej nádobe až tri dni.

© 2024 Vegan.sk | Nakódoval Leoš Lang