Nechajte svoje deti pomáhať v kuchyni s týmto vegánskym thajským zeleným karí, ktoré je vhodné aj pre ne. S tofu a množstvom zeleniny je plné chuti.
Ingrediencie
- 200 g baby zemiakov, rozkrojené na polovice
- 100 g zelenej fazuľky, nakrájanej a rozpolenej
- 1 lyžica repkového oleja
- 1 strúčik cesnaku, nakrájaný nadrobno
- 1 lyžica thajskej zelenej kari pasty (skontrolujte štítok, aby ste sa uistili, že je vegánska)
- 400 g kokosového mlieka
- 1 limetka, kôra nakrájaná na hrubé prúžky
- 80 g hrášku cukrového, pozdĺžne rozpoleného
- 150 g cherry paradajok, rozpolených
- 100 g pevného tofu nakrájaného na malé kocky
- malý zväzok koriandra, nasekaný
- 200 g jazmínovej ryže uvarenej podľa návodu na obale
Postup
- Zemiaky varíme vo vriacej vode 8 minút. Pridajte zelené fazuľky a varte ďalšie 3 minúty, potom sceďte.
- Vo woku alebo panvici rozohrejeme olej, 1 minútu opražíme cesnak, pridáme karí pastu a varíme 1 minútu, alebo kým nezačne trochu tmavnúť a voňať. Vmiešame kokosové mlieko a privedieme k varu, pridáme limetkovú kôru a jemne necháme prebublať 5 minút, aby omáčka trochu zhustla.
- Pridajte zemiaky a fazuľu, následne cukrový hrášok a varte 1 minútu pred vmiešaním cherry paradajok a tofu.
- Prekrojte limetku na polovicu a vytlačte šťavu do panvice, potom vmiešajte koriander a podávajte s ryžou.