Vychutnajte si lahodnú rastlinnú večeru s týmto vegánskym hrncom s ryžou a fazuľou. Je plný zeleniny, ako aj železa, vitamínu C a vlákniny.
Ingrediencie
- 2 lyžice olivového oleja
- 1 veľká cibuľa, nakrájaná nadrobno
- 4 zelerové stonky, nasekané nadrobno
- 1 žltá paprika, nasekaná
- 2 lyžičky údenej papriky
- ½ lyžičky chilli vločiek
- ½ lyžičky sušeného oregana
- 115 g hnedej ryže basmati
- 400 g konzervy nakrájaných paradajok
- 2 strúčiky cesnaku, jemne nastrúhané
- 400 g maslových fazúľ, scedených a prepláchnutých
- 2 lyžičky práškového zeleninového bujónu
- veľká hrsť petržlenovej vňate, nasekaná
Postup
- Vo veľkej panvici na vysokej teplote rozohrejeme olej a za občasného miešania opekáme cibuľku, zeler a papriku 5 minút, kým nezačnú mäknúť a zafarbovať sa.
- Vmiešajte korenie a ryžu, potom pridajte paradajky a šálku vody. Vmiešame cesnak, fazuľu a bujón. Priveďte do varu, potom prikryte a varte 25 minút, kým ryža nezmäkne a neabsorbuje väčšinu tekutiny.
- Ku koncu varenia sledujte panvicu, aby sa nevyvarila – ak sa začne pokrm prichytávať, pridajte ešte trochu vody.
- Vmiešame petržlenovú vňať a podávame horúce.