Recept na chrumkavé pečené zemiaky

MagazínPrílohy

Či už hľadáte tip na jedlo na ďalšiu párty, jednoduché predjedlo pre všetkých alebo perfektnú prílohu na grilovanie, tieto pečené zemiaky vás (a vašich hostí) prinútia vrátiť sa pre viac. Tajomstvo týchto zlatých pochúťok? Varenie a stlačenie zemiakov pred pečením.

Ingrediencie

  • 1,5 kg nových zemiakov (asi 20)
  • soľ
  • 2 lyžice olivového oleja a ďalšie na plech
  • požadované koreniny alebo prílohy (vyskúšajte taco korenie, pico de gallo, syr, slaninu, čerstvé bylinky, pikantnú omáčku atď.)

Postup

  1. Vložte zemiaky do veľkého hrnca. Pridajte dostatok vody na zakrytie 5 cm a priveďte do varu.
  2. Pridajte 1 polievkovú lyžicu soli, znížte teplotu a varte do mäkka, 18 až 22 minút.
  3. Zahrejte rúru na 220 °C. Naolejujte veľký plech na pečenie. Odkvapkané zemiaky položte na plech a dnom pohára jemne stlačte každý zemiak. Vrchy potrieme 1 lyžicou oleja (ak používate, posypte ďalším korením) a pečte 25 minút.
  4. Zemiaky potrieme zvyšnou lyžicou oleja a potom ich opekáme na hornom rošte do zlatista a chrumkava 4 až 7 minút. Posypte 1/4 lyžičky soli. Podávajte ihneď s ľubovoľnými prílohami.

© 2024 Vegan.sk | Nakódoval Leoš Lang