Recept na arašidový šalát s edamame a rezancami

MagazínŠaláty

Rezance Shirataki (bezlepkové rezance na báze koreňa yamu) udržia toto skutočne chutné jedlo pod 500 kalóriami na porciu.

Ingrediencie

  • 3 vrecká (po 200 g) shirataki rezancov, opláchnuté a odkvapkané
  • 3 šálky mrazeného lúpaného edamame
  • 2 šálky mrazenej kukurice
  • 1/2 šálky arašidového masla
  • 1/2 šálky ryžového octu
  • 1 lyžica omáčky Sriracha a ďalšia na servírovanie
  • 2 lyžice vody
  • 1/2 lyžičky soli
  • 3 šálky strúhanej mrkvy
  • 2 šálky cherry paradajok, rozpolených
  • 1 stredné jablko, nakrájané na tenké plátky
  • 1/2 šálky čerstvého koriandra, nasekaného

Postup

  1. Vodu vo veľkom hrnci zohrejte na vysokú teplotu. Pridajte rezance shirataki, edamame a kukuricu; varte 2 minúty. Opláchnite a dobre sceďte.
  2. Vo veľkej mise rozšľaháme arašidové maslo, ryžový ocot, omáčku Sriracha, vodu a soľ. Pridajte nastrúhanú mrkvu, paradajky, jablko, koriander a zmes rezancov.
  3. Premiešajte a podávajte so Srirachou.

© 2024 Vegan.sk | Nakódoval Leoš Lang