Rezance Shirataki (bezlepkové rezance na báze koreňa yamu) udržia toto skutočne chutné jedlo pod 500 kalóriami na porciu.
Ingrediencie
- 3 vrecká (po 200 g) shirataki rezancov, opláchnuté a odkvapkané
- 3 šálky mrazeného lúpaného edamame
- 2 šálky mrazenej kukurice
- 1/2 šálky arašidového masla
- 1/2 šálky ryžového octu
- 1 lyžica omáčky Sriracha a ďalšia na servírovanie
- 2 lyžice vody
- 1/2 lyžičky soli
- 3 šálky strúhanej mrkvy
- 2 šálky cherry paradajok, rozpolených
- 1 stredné jablko, nakrájané na tenké plátky
- 1/2 šálky čerstvého koriandra, nasekaného
Postup
- Vodu vo veľkom hrnci zohrejte na vysokú teplotu. Pridajte rezance shirataki, edamame a kukuricu; varte 2 minúty. Opláchnite a dobre sceďte.
- Vo veľkej mise rozšľaháme arašidové maslo, ryžový ocot, omáčku Sriracha, vodu a soľ. Pridajte nastrúhanú mrkvu, paradajky, jablko, koriander a zmes rezancov.
- Premiešajte a podávajte so Srirachou.