Toto sladké a pikantné rezancové jedlo dopĺňa chrumkavé vyprážané tofu.
Ingrediencie
- 400 g tuhého tofu, scedené
- 2 lyžice kukuričného škrobu
- 250 g ryžových rezancov
- 1/4 šálky sójovej omáčky
- 2 lyžice hnedého cukru
- 2 lyžičky sladkej čili omáčka
- šťava z 1 limetky plus kolieska limetky na podávanie
- 1 strúčik cesnaku, pretlačený
- 1 lyžica oleja
- 1 červená paprika, nakrájaná na plátky
- 2 klíčky fazule mungo
- 2 cibuľky, nakrájané na tenké plátky
- 1/4 šálky nasekané arašidy
Postup
- Nakrájajte tofu na hrúbku 1 cm. Položte na plech na pečenie medzi vrstvy papierových utierok a na vrch položte liatinovú panvicu, aby ste ho na 10 minút zavážili. Nakrájajte na kocky, preložte do misky a posypte kukuričným škrobom.
- Medzitým uvarte rezance podľa návodu na balenie a opláchnite studenou vodou.
- V malej miske zmiešajte sójovú omáčku, cukor, chilli omáčku, limetkovú šťavu a cesnak; odložte.
- Zahrejte 1 lyžicu oleja vo veľkej nepriľnavej panvici na strednom stupni. Pridajte korenie a varte do mäkka, 4 až 5 minút. Odstráňte z panvice. Pridajte tofu a varte za miešania do zlatista 4 až 5 minút.
- Pridajte rezance a omáčku a premiešajte, aby sa spojili. Pridajte korenie, klíčky a cibuľku a varte 2 minúty.