Recept na tofu Pad Thai

Hlavné jedláMagazín

Toto sladké a pikantné rezancové jedlo dopĺňa chrumkavé vyprážané tofu.

Ingrediencie

  • 400 g tuhého tofu, scedené
  • 2 lyžice kukuričného škrobu
  • 250 g ryžových rezancov
  • 1/4 šálky sójovej omáčky
  • 2 lyžice hnedého cukru
  • 2 lyžičky sladkej čili omáčka
  • šťava z 1 limetky plus kolieska limetky na podávanie
  • 1 strúčik cesnaku, pretlačený
  • 1 lyžica oleja
  • 1 červená paprika, nakrájaná na plátky
  • 2 klíčky fazule mungo
  • 2 cibuľky, nakrájané na tenké plátky
  • 1/4 šálky nasekané arašidy

Postup

  1. Nakrájajte tofu na hrúbku 1 cm. Položte na plech na pečenie medzi vrstvy papierových utierok a na vrch položte liatinovú panvicu, aby ste ho na 10 minút zavážili. Nakrájajte na kocky, preložte do misky a posypte kukuričným škrobom.
  2. Medzitým uvarte rezance podľa návodu na balenie a opláchnite studenou vodou.
  3. V malej miske zmiešajte sójovú omáčku, cukor, chilli omáčku, limetkovú šťavu a cesnak; odložte.
  4. Zahrejte 1 lyžicu oleja vo veľkej nepriľnavej panvici na strednom stupni. Pridajte korenie a varte do mäkka, 4 až 5 minút. Odstráňte z panvice. Pridajte tofu a varte za miešania do zlatista 4 až 5 minút.
  5. Pridajte rezance a omáčku a premiešajte, aby sa spojili. Pridajte korenie, klíčky a cibuľku a varte 2 minúty.

© 2024 Vegan.sk | Nakódoval Leoš Lang