Recept na dip z bielej fazule s bylinkami

DipyMagazínSnacky a predjedlá

Pridajte trochu zelenej na váš stôl. Tento bylinkový dip z bielej fazule je super jednoduché predjedlo, ktoré určite poteší všetkých hostí a dokonca prinúti vaše deti jesť zeleninu.

Ingrediencie

  • soľ a korenie
  • 2 šálky baby kelu
  • 2 cibuľky, oddelené zelené a biele časti
  • 1 šálka listov čerstvej bazalky
  • 1 plechovka (400 g) bielej fazule, opláchnutá
  • 1/2 strúčika cesnaku, pretlačený
  • 3 lyžice olivového oleja a ďalšie na podlievanie
  • 2 lyžice čerstvej citrónovej šťavy
  • crostini a zelenina na servírovanie

Postup

  1. Veľký hrniec s vodou priveďte do varu. Naplňte misku ľadovou vodou. Pridajte soľ do vriacej vody, potom po dávkach s použitím sitka kel, potom cibuľku a bazalku, aby zvädli, ihneď preložte do ľadovej vody, aby sa ochladili. Dobre sceďte.
  2. V kuchynskom robote zmixujte fazuľu, kel, bazalku, cibuľku a cesnak s olejom, citrónovou šťavou a 1/2 lyžičky soli a korenia. Podávame s crostini a zeleninou.

© 2024 Vegan.sk | Nakódoval Leoš Lang