Vyskúšajte našu mandľovo-jahodovú pečenú ovsenú kašu na raňajky alebo ako príjemný ľahký puding. Bobuľovité ovocie je výbornou voľbou nielen v lete.
Suroviny
- 150 g ovsených vločiek (alebo kaše)
- 2 lyžičky vanilkového extraktu
- 225 ml nesladeného mandľového mlieka
- 450 ml vody
- 1 veľký zrelý banán
- 185 g bobuľovitých plodov (maliny a jahody – čerstvé prípadne mrazené)
- 1 lyžička javorového sirupu (nepovinné)
- 1-2 lyžice opražených mandľových vločiek
Postup
- Rúru predhrejte na 190 °C.
- Ovsené vločky vysypte do žiaruvzdornej misy a zalejte 450 ml vriacej vody z kanvice. Dobre premiešajte, potom vmiešajte vanilku a mandľové mlieko.
- Rozdrvte banán, rozložte ho na dno stredne veľkej zapekacej misy a vmiešajte mrazené ovocie, aby sa úplne spojilo. Banán má ovocie osladiť, ale ak chcete, môžete pridať 1 lyžičku javorového sirupu.
- Ovocie zasypte ovsenou zmesou a posypte mandľami.
- Pečieme 30 až 40 minút, kým nie sú vločky jemne zapečené a ovocná šťava na okrajoch pokrmu nebublá.
- Kašu naberte do misiek a podávajte s trochou mlieka navyše, ak máte radi.