Vegánska jahodová ovsená kaša – recept

RaňajkyVegánske recepty

Vyskúšajte našu mandľovo-jahodovú pečenú ovsenú kašu na raňajky alebo ako príjemný ľahký puding. Bobuľovité ovocie je výbornou voľbou nielen v lete.

Suroviny

  • 150 g ovsených vločiek (alebo kaše)
  • 2 lyžičky vanilkového extraktu
  • 225 ml nesladeného mandľového mlieka
  • 450 ml vody
  • 1 veľký zrelý banán
  • 185 g bobuľovitých plodov (maliny a jahody – čerstvé prípadne mrazené)
  • 1 lyžička javorového sirupu (nepovinné)
  • 1-2 lyžice opražených mandľových vločiek

Postup

  1. Rúru predhrejte na 190 °C.
  2. Ovsené vločky vysypte do žiaruvzdornej misy a zalejte 450 ml vriacej vody z kanvice. Dobre premiešajte, potom vmiešajte vanilku a mandľové mlieko.
  3. Rozdrvte banán, rozložte ho na dno stredne veľkej zapekacej misy a vmiešajte mrazené ovocie, aby sa úplne spojilo. Banán má ovocie osladiť, ale ak chcete, môžete pridať 1 lyžičku javorového sirupu.
  4. Ovocie zasypte ovsenou zmesou a posypte mandľami.
  5. Pečieme 30 až 40 minút, kým nie sú vločky jemne zapečené a ovocná šťava na okrajoch pokrmu nebublá.
  6. Kašu naberte do misiek a podávajte s trochou mlieka navyše, ak máte radi.
IngrediencieRecept

© 2024 Vegan.sk | Nakódoval Leoš Lang