Pečená banánová kaša – recept

DezertyRaňajkyVegánske recepty

Začnite deň správne s touto zdravou pečenou banánovou kašou s vlašskými orechami a škoricou. Banány sú dobrým zdrojom aminokyseliny tryptofánu, ktorú telo potrebuje na tvorbu hormónu dobrého pocitu serotonínu. Ak sa konzumujú so zdrojom sacharidov, ako je napríklad ovos, mozog môže tryptofán ľahko absorbovať.

Suroviny

  • 2 malé banány (pozdĺžne rozpolené)
  • 100 g ovsenej kaše alebo jemných vločiek
  • ¼ lyžičky škorice
  • 150 ml rastlinného mlieka (podľa vlastného výberu)
  • 300 ml vody
  • 4 vlašské orechy (nahrubo nasekané)

Postup

  1. Rúru predhrejte na 190 °C.
  2. Rozdrvte polovicu banánu vidličkou, potom ju zmiešajte s ovsenými vločkami, škoricou, mliekom, 300 ml vody a štipkou soli a nalejte do zapekacej misy.
  3. Navrch môžete položiť zvyšné polovice banánov (alebo použite všetky banány do kaše) a posypte vlašskými orechami.
  4. Pečte 20 až 25 minút, kým ovsené vločky nie sú krémové a neabsorbujú väčšinu tekutiny.
  5. Servírujte v miskách ozdobené banánom alebo iným obľúbeným ovocím.
IngrediencieRecept

© 2024 Vegan.sk | Nakódoval Leoš Lang