V tomto jemne korenenom a zdravom cestovinovom pokrme si doprajete všetkých päť vitamínov denne. Je bohaté na železo, vlákninu a vitamín C a má nízky obsah tuku a kalórií.
Suroviny
- 100 g celozrnných penne
- 1 lyžička repkového oleja
- 1 veľká cibuľa nakrájaná na plátky (plus 1 lyžica nadrobno nasekanej cibule)
- 1 oranžová paprika (zbavená jadierok a nakrájaná na kúsky)
- 2 strúčiky cesnaku (postrúhané)
- 2 lyžičky jemného chilli
- 1 lyžička mletého koriandra
- ½ lyžičky rasce
- 1 plechovka nakrájaných paradajok
- 200 g sladkej kukurice vo vode ( z plechovky)
- 1 lyžička zeleninového bujónu v prášku
- 1 avokádo (zbavené kôstky a nakrájané)
- 1/2 limetky (kôra a šťava)
- hrsť koriandra, nasekaného (plus ďalšie na podávanie)
Postup
- Cestoviny varte v osolenej vode 10 – 12 minút, kým nie sú al dente.
- Medzitým na stredne veľkej panvici rozohrejte olej. Pridajte nakrájanú cibuľu a papriku a za častého miešania smažte 10 minút do zlatista.
- Vmiešajte cesnak a korenie, potom pridajte paradajky, kukuricu a bujón. Prikryte a varte 15 minút.
- Medzitým zmiešajte avokádo s limetkovou šťavou a kôrou a nadrobno nakrájanou cibuľou.
- Penne scedíme a vhodíme do omáčky spolu s koriandrom.
- Cestoviny rozdeľte do misiek, na vrch dajte avokádo a posypte lístkami koriandra.