Paradajkové penne s avokádom – recept

Hlavné jedláPre začiatočníkovVegánske recepty

V tomto jemne korenenom a zdravom cestovinovom pokrme si doprajete všetkých päť vitamínov denne. Je bohaté na železo, vlákninu a vitamín C a má nízky obsah tuku a kalórií.

Suroviny

  • 100 g celozrnných penne
  • 1 lyžička repkového oleja
  • 1 veľká cibuľa nakrájaná na plátky (plus 1 lyžica nadrobno nasekanej cibule)
  • 1 oranžová paprika (zbavená jadierok a nakrájaná na kúsky)
  • 2 strúčiky cesnaku (postrúhané)
  • 2 lyžičky jemného chilli
  • 1 lyžička mletého koriandra
  • ½ lyžičky rasce
  • 1 plechovka nakrájaných paradajok
  • 200 g sladkej kukurice vo vode ( z plechovky)
  • 1 lyžička zeleninového bujónu v prášku
  • 1 avokádo (zbavené kôstky a nakrájané)
  • 1/2 limetky (kôra a šťava)
  • hrsť koriandra, nasekaného (plus ďalšie na podávanie)

Postup

  1. Cestoviny varte v osolenej vode 10 – 12 minút, kým nie sú al dente.
  2. Medzitým na stredne veľkej panvici rozohrejte olej. Pridajte nakrájanú cibuľu a papriku a za častého miešania smažte 10 minút do zlatista.
  3. Vmiešajte cesnak a korenie, potom pridajte paradajky, kukuricu a bujón. Prikryte a varte 15 minút.
  4. Medzitým zmiešajte avokádo s limetkovou šťavou a kôrou a nadrobno nakrájanou cibuľou.
  5. Penne scedíme a vhodíme do omáčky spolu s koriandrom.
  6. Cestoviny rozdeľte do misiek, na vrch dajte avokádo a posypte lístkami koriandra.
IngrediencieRecept

© 2024 Vegan.sk | Nakódoval Leoš Lang