Vyskúšajte si pripraviť ochutený cícer podľa týchto receptov, určite sa stane vašim novým obľúbeným nízkotučným občerstvením. Ak chcete mať cícer ochutený, k základnému receptu pridajte vždy suroviny, podľa požadovanej chuti.

Suroviny

Na základný cícer

  • 2 konzervy cíceru
  • 2 lyžice extra panenského olivového oleja
  • 1/4 lyžičky soli
  • 1/4 lyžičky korenia

Na sirupovo-sezamový cícer

  • 2 lyžice sirupu
  • 1 lyžica sezamového oleja
  • 1 lyžica sezamových semienok
  • 1 lyžica cukru
  • 1/2 lyžičky cesnakového prášku
  • 1/2 lyžičky prášku z piatich korenín

Na BBQ cícer

  • 1 lyžička tmavého hnedého cukru
  • 1/2 lyžičky mletej rasce
  • 1/2 lyžičky mletej papriky
  • 1/2 lyžičky cesnakového prášku
  • 1/2 lyžičky čili prášku

Na masala cícer

  • 1/2 lyžičky garam masaly
  • 1/2 lyžičky mletej rasce
  • 1/2 lyžičky mletého zázvoru
  • 1/4 lyžičky kajenského korenia (mleté červené korenie)

Na pikantný Buffalo cícer

  • 1/4 šálky kajenského korenia (ostrá omáčka)

Na javorovo-škoricový cícer

  • 2 lyžice javorového sirupu
  • 2 lyžičky cukru
  • 1 lyžička mletej škorice
  • 1/4 lyžičky mletého muškátového orieška

Na parmezánový cícer s bylinkami

  • 1/4 šálky jemne nastrúhaného vegánského parmezánu
  • 1 lyžička cesnakového prášku
  • 1 lyžička nadrobno nasekaného čerstvého rozmarínu
  • 1 lyžička voľne nasekanej citrónovej kôry

Postup

  1. Základný recept: Opláchnite a osušte cícer, veľmi dobre ho osušte papierovými utierkami a zbavte ho voľných šupiek. Na veľký plech s okrajmi pridajte olivový olej, soľ a korenie. Pečte 30 minút pri teplote 200 °C, kým nie je chrumkavý, občas potraste. Vyberte z rúry a preložte do misy; podľa potreby pridajte korenie.
  2. Sirupovo-sezamový cícer: Postupujte podľa pokynov pôvodného receptu, potom pridajte k opečenému cíceru, sirupovo-sezamovú zálievku. Vráťte cícer do rúry na 5 minút, kým neskaramelizuje.
  3. BBQ cícer: Postupujte podľa pokynov pôvodného receptu, potom premiešajte cícer v hnedom cukre, rasci, paprike, cesnakovom prášku, chilli a dajte piecť do rúry.
  4. Masala cícer: Postupujte podľa pokynov pôvodného receptu, potom primiešajte opečený cícer do garam masaly, rasce, zázvoru a kajenského korenia. Vráťte do rúry na 5 minút, kým nie je suchý a chrumkavý.
  5. Pikantný buffalo cícer: Postupujte podľa pokynov pôvodného receptu, potom vhoďte opečený cícer do štipľavej omáčky s kajenským korením. Vráťte do rúry na 5 minút, kým nie je suchý a chrumkavý.
  6. Javorovo-škoricový cícer: Postupujte podľa pôvodného receptu, potom vhoďte opečený cícer do javorového sirupu, cukru, škorice a muškátového orieška. Vráťte do rúry na 5 minút, kým sa neskaramelizuje a nezachrumká.
  7. Parmezánový cícer s bylinkami: Postupujte podľa pokynov pôvodného receptu, potom primiešajte pečený cícer do parmezánu, cesnakového prášku, rozmarínu a citrónovej kôry.
IngrediencieRecept

© 2024 Vegan.sk | Nakódoval Leoš Lang