Krémové vegánske linguine s hubami – recept

Hlavné jedláVegánske recepty

Na výborné vegánske linguine nemusí byť nutná ani smotana. Vďaka lahôdkovému droždiu a hubám, získajú cestoviny krémovú syrovú chuť.

Suroviny

  • linguine alebo fettuccine
  • 6 lyžíc olivového oleja
  • 340 g húb (nakrájaných na tenké plátky)
  • 3 strúčiky cesnaku (jemne nasekané)
  • 1/4 lyžičky lahôdkového droždia
  • 2 zelené cibuľky (nakrájané na tenké plátky)

Postup

  1. Linguine uvarte podľa pokynov na štítku, pričom si pred scedením vyhraďte 3/4 šálky vody z varenia cestovín. Vráťte scedené linguine do hrnca.
  2. Medzitým na panvici rozohrejte olej na stredne vysokej teplote. Pridajte huby a cesnak a za stáleho miešania varte 5 minút, alebo kým huby nezhnednú a nezmäknú.
  3. Preneste do hrnca spolu s uvarenými odkvapkanými linguinami, lahôdkovým droždím a odloženou vodou z varenia cestovín.
  4. Pridajte 1/2 lyžičky soli a 3/4 lyžičky hrubo mletého korenia. Premiešajte, kým sa dobre nespoja.
  5. Ozdobte zelenou cibuľkou.
IngrediencieRecept

© 2024 Vegan.sk | Nakódoval Leoš Lang