Vyskúšajte si pripraviť bruschettu podľa tohto receptu. Reďkovky opečené s cesnakom sú perfektnou pikantnou a chrumkavou oblohou na hrianke.
Suroviny
- 3 lyžice olivového oleja
- 600 g malých až stredne veľkých reďkoviek
- 3 strúčiky cesnaku (2 nakrájané na tenké plátky)
- 4 krajce vidieckeho chleba
- 2 lyžice nasekanej petržlenovej vňate
- kuchynská soľ a korenie
Postup
- Rúru rozohrejte na 200 °C.
- Plech na pečenie potrite 1 lyžicou oleja. Reďkovky rozrežte na polovicu, poukladajte ich na plech reznou stranou nadol a pokvapkajte 1 lyžicou oleja. Pečte 8 minút.
- Na reďkovky rozložte plátky nakrájaného cesnaku, otočte plech a pečte, kým spodok reďkoviek nezíska zlatohnedú farbu, ďalších 6 až 8 minút.
- Kým sa reďkovky pečú, potrite chlieb zvyšnou lyžicou oleja, pridajte ho do rúry spolu s reďkovkami a opečte ho dozlatista a dochrumkava. Vyberte z rúry a potrite zvyšným strúčikom cesnaku.
- Keď sú reďkovky hotové, pridajte petržlenovú vňať a po ½ lyžičke soli a korenia.
- Hrianky nakrájajte na kúsky a podávajte ešte teplé.