Šalát z bielej fazule a brokolice – recept

Bezlepkové veganskéHlavné jedláŠalátyVegánske recepty

Medová horčica a vločky červenej papriky dodávajú tomuto zeleninovému šalátu jedinečnú sladko-pikantnú chuť.

Suroviny

  • soľ
  • korenie
  • 500 g brokolice (očistená)
  • 3 lyžice olivového oleja
  • 1 lyžička citrónovej kôry a 2 lyžice šťavy
  • 2 lyžice medovej horčice
  • 1/2 lyžičky červenej papriky (vločky)
  • 2 lyžice kapary (scedené a nasekané)
  • 1 plechovka bielej fazule

Postup

  1. Vo veľkom hrnci s osolenou vriacou vodou varte brokolicu, kým stonky nie sú krehké, 2 minúty.
  2. Sceďte a presuňte do ľadového kúpeľa, aby sa ochladila. Scedíme a osušíme, potom nakrájame na veľké kúsky.
  3. Vo veľkej miske vyšľahajte olej, citrónovú kôru a šťavu, horčicu, vločky červenej papriky a po 1/4 lyžičky soli a korenia. Nakoniec vmiešajte kapary.
  4. Pridajte brokolicu, scedené biele fazuľky a premiešajte.
  5. Podávajte s hriankou alebo obľúbeným pečivom.
IngrediencieRecept

© 2024 Vegan.sk | Nakódoval Leoš Lang