Medová horčica a vločky červenej papriky dodávajú tomuto zeleninovému šalátu jedinečnú sladko-pikantnú chuť.
Suroviny
- soľ
- korenie
- 500 g brokolice (očistená)
- 3 lyžice olivového oleja
- 1 lyžička citrónovej kôry a 2 lyžice šťavy
- 2 lyžice medovej horčice
- 1/2 lyžičky červenej papriky (vločky)
- 2 lyžice kapary (scedené a nasekané)
- 1 plechovka bielej fazule
Postup
- Vo veľkom hrnci s osolenou vriacou vodou varte brokolicu, kým stonky nie sú krehké, 2 minúty.
- Sceďte a presuňte do ľadového kúpeľa, aby sa ochladila. Scedíme a osušíme, potom nakrájame na veľké kúsky.
- Vo veľkej miske vyšľahajte olej, citrónovú kôru a šťavu, horčicu, vločky červenej papriky a po 1/4 lyžičky soli a korenia. Nakoniec vmiešajte kapary.
- Pridajte brokolicu, scedené biele fazuľky a premiešajte.
- Podávajte s hriankou alebo obľúbeným pečivom.